Сайт Новокаховського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів .

Неділя, 28.04.2024, 14:07

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Квітень » 28 » Вітаємо всіх людей зі святом Воскресіння Христового !
02:00
Вітаємо всіх людей зі святом Воскресіння Христового !
               24 квітня 2011 року - Великдень , Свята Пасха -
                                          Світле Христове Воскресіння !


    Свято Світлого Христового Воскресіння, Великдень - головна подія року для християн і найбільше християнське свято.
     Слово "Великдень" дійшло нас з грецької мови й означає "прехождєніє", "позбавлення".
Згідно з Новим завітом, Спаситель воскрес на третій день після смерті на Хресті у спокутування людських гріхів. Ця євангельська подія знаменує перемогу Господа над гріхом і смертю і початок буття нового світу, спокутного Ісусом Христом.
      Віра у Воскресіння лежить в основі християнства. За словами святого апостола Павла, "якщо Христос не воскрес, то марна віра ваша" .


    Про Великдень оповідає відомий епізод Євангелія, коли Марія Магдалина на третій день після смерті Спасителя разом з двома іншими жінками прийшла до труни Ісуса Христа, щоб помазати Його тіло ароматним маслом, і побачила, що камінь від печери, де покоївся Ісус, відвалений. Увійшовши до печери, жінки побачили там хлопця в білому одязі, який сповістив їм, що Ісус воскрес.
Після Великоднього богослужіння віруючі розговляются (припиняють піст) освяченими напередодні паскою і крашанками. У Великодень прийнято готувати багато частувань, щоб кожен, хто прийшов у дім, знайомий або незнайомий, був нагодований.
За переказами, звичай красити яйця пов`язаний з ім`ям святої Марії Магдалини, яка піднесла імператору Тиберію біле яйце зі словами: "Христос воскресє!". "Не вірю, - відповів імператор, - це неможливо так само, як і не може біле яйце в твоїй руці стати червоним". І в ту ж мить яйце змінило свій колір.
З дня Великодня і до свята Вознесіння Господнього, яке святкується на сороковий день після Великодня, віруючі вітають один одного словами: "Христос воскресє! - Воїстину воскресє!".
В усіх православних храмах у ніч із суботи на неділю відбудуться урочисті Великодні богослужіння.

постiйна адреса статтi:
http://religions.unian.net/ukr/detail/6078 
 
    Адміністрація   сайту dopomoga.ucoz.ua  щиро  вітає   всіх  християн  з цим найвеличнішим святом на всі часи,  дай  Боже  всім  нам здоров`я , і всіх необхідних  сил душевних і тілесних, щоб достойно нести наш  хрест  все  життя,  з  вірою , надією та любов`ю - ще  многіє  і  благая  літа ..! 
     Кажімо   всім   ,  як  кажуть  всі  хто вірить  у  можливість  спасіння  наших  душ, даровану нам Господом нашим , кажуть вже майже дві тисячі років  ... :

                      Христос Воскрес ! Воістину Воскрес !
Переглядів: 682 | Додав: Козак | Теги: Свято Воскресіння Христового !, великдень, Пасха | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0